• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Viburnum Opulus - Gelderse Roos

1 / 3
De Gelderse roos (Viburnum opulus) is een struik of lage boom uit de muskuskruidfamilie (Adoxaceae). De soort komt van nature ook voor in de Benelux. De plant kan van 1,5 tot 6 m hoog worden. maar is meestal tot 3 m hoog.
Lees meer
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Viburnum Opulus - Gelderse Roos

De Gelderse roos (Viburnum opulus) is een struik of lage boom uit de muskuskruidfamilie (Adoxaceae). De soort komt van nature ook voor in de Benelux. De plant kan van 1,5 tot 6 m hoog worden. maar is meestal tot 3 m hoog. De Gelderse roos is in Nederland vooral te vinden in het rivierengebied langs kreken of strangen. deze kan goed als haag en erafscheiding worden gebruikt. 
De Gelderse roos bloeit in mei en juni met witte bloemen die in platte tuilen voorkomen. De randbloemen zijn steriel, de overige bloemen zijn fertiel (vruchtbaar). De randbloemen hebben de functie om insecten te lokken. De bloem wordt door insecten bezocht vanwege de nectar.
Na de bloei komen er hangende trosjes met bessen, die lang aan de struik blijven zitten.
De rode vruchten hebben een zure en bittere smaak en zijn voor de mens eetbaar, maar zijn in grote hoeveelheden rauw licht giftig. In sommige landen worden de bessen verwerkt tot jam. De bessen kunnen goed de winter doorstaan en worden vaak gegeten door Pestvogels. De hoeveelheden suikers nemen zelfs toe in de winter. Ook worden de bessen gegeten door vogelsoorten als goudvink, grote lijster en roodborst.

 

Voor wie?


Deze webshop van Boomkwekerij M. van den Oever is speciaal voor de groenprofessional. Staat het product dat je zoekt er niet bij, vul dan het offerteformulier in en je krijgt van ons een reactie. Ben je consument? Vul je wensen in op het offerteformulier.

[powr-form-builder id="7a6f5238_1583942027"]
Specificaties
Leverperiode: okt - apr
Huidige ca. hoogte: variabel
Volwassen ca. hoogte: 2,5m
Volwassen ca. breedte: 1,5m/1,75m
Toepassing: haag ,struik, afscheiding
Groeiplaatscondities: zon, half zon ,licht schaduw
Groeiwijze: opgaand, beveerd breed groeiende plant
Bladkleur: heldergroen
Herfstverkleuring: n.v.t
Vruchten: n.v.t
Bloeikleur: witte bloemen
Bloeiperiode: apr - mei
Schors en takken: bruin/groen
Winterhardheid: ja
XLgroenwaarde: greencare
Oorsprong:
Synoniem: