• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Prunus Spinosa - Sleedoorn

De sleedoorn, oftewel de Prunus spinosa, is een inheemse haagplant die van nature in Noordwest-Europa voorkomt. Een sleedoorn haag heeft veel wortelopschot en is daarom vooral geschikt voor het maken van wilde hagen in het buitengebied, bijvoorbeeld als h...
Lees meer
Prunus Spinosa - Sleedoorn

De sleedoorn, oftewel de Prunus spinosa, is een inheemse haagplant die van nature in Noordwest-Europa voorkomt. Een sleedoorn haag heeft veel wortelopschot en is daarom vooral geschikt voor het maken van wilde hagen in het buitengebied, bijvoorbeeld als houtwal tussen percelen of langs een weg.

Maar ook in grote parken en tuinen kan de Prunus spinosa goed toegepast worden. Door het dicht vertakte stelsel van wortels kan de sleedoorn op heuvels aangeplant worden, waarbij de wortels voorkomen dat de grond gaat schuiven. De sleedoorn geeft mooie vruchten die na nachtvorst voor mens en dier te eten zijn.

Voor wie?


Deze webshop van Boomkwekerij M. van den Oever is speciaal voor de groenprofessional. Staat het product dat je zoekt er niet bij, vul dan het offerteformulier in en je krijgt van ons een reactie. Ook als particulier ben je bij ons welkom. Heb je vragen? Vul dan ook het offerteformulier in.

[powr-form-builder id="7a6f5238_1583942027"]
Specificaties
Leverperiode: okt - apr
Huidige ca. hoogte: variabel
Volwassen ca. hoogte: 3,5/4m
Volwassen ca. breedte: 2,5m
Toepassing: haag ,struik, afscheiding
Groeiplaatscondities: zon, half zon ,licht schaduw
Groeiwijze: opgaand, beveerd breed groeiende plant
Bladkleur: heldergroen
Herfstverkleuring: n.v.t
Vruchten: paarse bessen
Bloeikleur: witte bloesem
Bloeiperiode: apr - mei
Schors en takken: bruin/grijs
Winterhardheid: ja
XLgroenwaarde: Colourspace/birdtrees
Oorsprong:
Synoniem: