• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Prunus Spinosa - Sleedoorn

1 / 4
De sleedoorn, oftewel de Prunus spinosa in het Latijn, is een inheemse haagplant die van nature in Noordwest-Europa voorkomt. De sleedoorn haag heeft veel wortelopschot en is daarom vooral geschikt voor het maken van wilde hagen in het buitengebied, bijvo...
Lees meer
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Prunus Spinosa - Sleedoorn

De sleedoorn, oftewel de Prunus spinosa in het Latijn, is een inheemse haagplant die van nature in Noordwest-Europa voorkomt. De sleedoorn haag heeft veel wortelopschot en is daarom vooral geschikt voor het maken van wilde hagen in het buitengebied, bijvoorbeeld als houtwal tussen percelen of langs een weg.
En ook in grote parken en tuinen komt de Prunus spinosa prima tot zijn recht. Door het dicht vertakte stelsel van wortels kan de sleedoorn ook goed op heuvels aangeplant worden, waarbij de wortels voorkomen dat de grond gaat schuiven. Ook geeft de sleedoorn mooie vruchten die na nachtvorst voor mens en dier te eten zijn aan te raden is deze in de vriezer te doen ter verwijdering van het looizuur. 

Voor wie?


Deze webshop van Boomkwekerij M. van den Oever is speciaal voor de groenprofessional. Staat het product dat je zoekt er niet bij, vul dan het offerteformulier in en je krijgt van ons een reactie. Ben je consument? Vul je wensen in op het offerteformulier.

[powr-form-builder id="7a6f5238_1583942027"]
Specificaties
Leverperiode: okt - apr
Huidige ca. hoogte: variabel
Volwassen ca. hoogte: 3,5/4m
Volwassen ca. breedte: 2,5m
Toepassing: haag ,struik, afscheiding
Groeiplaatscondities: zon, half zon ,licht schaduw
Groeiwijze: opgaand, beveerd breed groeiende plant
Bladkleur: heldergroen
Herfstverkleuring: n.v.t
Vruchten: paarse bessen
Bloeikleur: witte bloesem
Bloeiperiode: apr - mei
Schors en takken: bruin/grijs
Winterhardheid: ja
XLgroenwaarde: Colourspace/birdtrees
Oorsprong:
Synoniem: