• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

MobiliTree™ - Geschikte bomen voor in boombakken

Boombakken kunnen gebruikt worden op plaatsen waar groen niet in de volle grond kan. In deze oplossing wordt uitgelicht welke soorten en hoe je groen mobiel kunt toepassen.
Toepassing
Groeiplaatscondities
Groeiwijze
Volwassen hoogte

MobiliTree™ - Geschikte bomen voor in boombakken

Mobiel Groen geluk! 

Wie wil dit nu niet. Groene beleving op versteende plekken in de stad. Mobiel groen is de laatste jaren sterk in opkomst. Groene oplossingen voor plekken waar wegens beperkte ruimte in straten en ondergrondse infrastructuur geen ruimte is voor bomen. Daarnaast zorgt aankleding van versteende pleinen en winkelstraten met bomen in designbakken voor meer beleving en geluk. Strategisch geplaatste MobiliTrees™ verhogen tevens de veiligheid bij evenementen, markten en grote publieke bijeenkomsten. Mensen voelen zich gezonder en gelukkiger in een groene omgeving blijkt uit onderzoek [Maas, 2008].

Voor wie?

Hoe lossen we dit op, hoe gaan we zorgen dat onze openbare ruimte met beperkte mogelijkheden groener, uitdagender en verrassender worden? Meer beleving en langere verblijfsduur in versteende stads- en winkelcentra voor bezoekers en consumenten. Maar ook voor bewoners van een woonomgeving waar geen of weinig ruimte is voor groen. Hoe zorgen we dat deze bewoners beter en gezonder worden en  we gelukkiger worden in onze wijken en straten? Wat heeft dit met groen te maken?, horen wij u denken. Erg veel, er zijn steeds meer studies die bevestigen dat groen de oplossing is voor veel problemen en uitdagingen in de openbare ruimte voor veel doelgroepen.

 • Gemeenten, projectontwikkelaars, architecten
 • Wijken en buurten
 • Winkelcentra, centrummanagement, ondernemers(verenigingen)
 • Evenementenorganisaties
 • Zorginstellingen, ziekenhuizen

Eigenlijk voor iedereen! Tevens verhoogt mooi groen in aantrekkelijk gevormde boombakken de belevingswaarde, de verblijfsduur, het positieve gevoel en veiligheid in winkelstraten, pleinen en evenementen. M. van den Oever herkent deze problematiek in Levend groen, Recreatief groen, Gastvrij groen, Helend groen, Productief groen en Infra groen omgevingen, waar grote verbeteringen te realiseren zijn.

Unieke MobiliTree™ design boombakken

 • Zeer sterk door opbouw uit verhard en verzinkt staal, volledig herbruikbaar.
 • Wisselpanelen zijn snel demontabel en kunnen gemakkelijk worden gepersonaliseerd voor specifieke communicatie.
 • Standaard grootte voor binnenbak: 1500 x 1500 x 900 mm. Speciale groottes mogelijk.
 • Ruime groeiplaatsinhoud voor meerstammige heesters en bomen voor groei van ca. 10 jaar.
 • GreenlifeXL groenwaarde bijdrage aan o.a. hittestressreductie, biodiversiteit, leefbaarheid én gastvrijheid.
 • Circulair: na maximale groei in binnenbak is het product herplantbaar.
 • Snel en flexibel met heftruck of pallet-lifter verplaatsbaar.
 • Eenvoudige vries- en warmtebescherming van de groene aanplant in de binnenbak met isolatie.
 • Optioneel met high-tech bewatering- of vochtsignalering systeem, insectenhotel of zitbank.

 

Vochtigheidssensor m.b.v. alert GIS

Staalplantbakken, snel heftruck verplaatsbaar           

                                                                                               

MobiliTree™ feiten

 • Bijna 40% van de Nederlanders woont in een wijk met een tekort aan groene recreatievoorzieningen. [PBL, 2011]
 • Aantrekkelijk groen in de woonomgeving verleidt mensen (vaker) naar buiten te gaan en daar mede-buurtbewoners te ontmoeten. (bron: WUR)
 • Verblijfsduur in winkelcentra, op terrassen en evenementen in een groene omgeving wordt langer en mensen besteden meer en worden socialer. (bron: WUR).
 • Mensen die naar een groenere woonomgeving verhuisden, hebben na de verhuizing langdurig een betere mentale gezondheid. (bron: WUR).

MobiliTree™oplossing

M. van den Oever herkent als Leefwereldverbeteraar deze resultaten als geen ander. Met een ervaring en historie van meer dan 200 jaar als natuurlijke boomkweker in vele groenprojecten, hebben we een uitgekiend groenconcept geïntroduceerd: MobiliTree™. Met MobiliTree™ is een geselecteerd sortiment top bomen ontwikkeld, die met recht ‘ontmoetingsbomen’ genoemd kunnen worden, aangevuld met krachtige, spannende solitairheesters en overige planten. Deze maken het  échte verschil in een uitdagende ontmoetingsomgeving en zetten onze missie als Leefwereldverbeteraar kracht bij.

Hoe gaan we te werk?

We werken volgens de 4 bekende stappen van ons Green Life™ Programma. Zo maken we de juiste keuzes zo vroeg mogelijk in het creatieve en ontwerp proces en brengen we onze diepe kennis van bomen, hun groeiwijze en leefwereld- waarde in:

1. Ervaren (Visie & Inspiratie)
We brengen u nieuwe inzichten en inspiratie met voorbeelden en referenties.

2. Adviseren (Advies & Creatie)
Samen met uw ontwerper, architect of steden- bouwkundige laten we groen en grijs elkaar versterken, zo vroeg mogelijk in het ontwerp. We zetten hiertoe onze Green Life Scan (vooraf) en Green Life Second-opinion (bijsturend) in.

3. Realiseren (Realisatie)
Wij nemen de verantwoording voor een perfecte en duurzame kwaliteitslevering van de geselecteerde bomen, planten en materialen ter plekke. Samen met onze GreenLifeXL-partners of uw eigen vertrouwde partijen zoals groenaannemers en hoveniers zorgen we voor een juiste aanleg en perfecte groeistart van uw nieuwe MobiliTree™ omgeving.

4. Groeien (Beheer & Service)
We zorgen er altijd voor dat uw MobiliTree™ groenomgeving efficiënt wordt onderhouden en geoptimaliseerd volgens het overeengekomen MobiliTree™ Leefwereldplan.


MobiliTree™ Ontwerp

In een goed ontworpen MobiliTree™ omgeving voelen bewoners, consumenten en bezoekers zich thuis. Denk hierbij aan unieke, gepersonaliseerde boombakken met een groene uitstraling die uitnodigen tot verblijven, consumeren en ontmoeten in wijken, pleinen en winkelcentra. Boombakken die bewust en onbewust het welbehagen vergroten, bijdragen aan “Feel Good” ervaring en uitnodigen voor een volgend verblijf zonder dat de infrastructuur open moet.

mobiel groen

Groene MobiliTree™ oplossing in winkelstraat

MobiliTree™ resultaten

 • Meer groen is eveneens geassocieerd met minder agressie en criminaliteit; ook dit komt, de gezondheid en het welzijn ten goede in wijken, openbare gelegenheden en zorginstellingen.
 • Meer en mooier groen in winkelcentra, horecapleinen en evenementen verhogen de verblijfsduur en aankoopimpuls in deze omgevingen. Het geeft aanleiding om deze groene ontmoetingsplekken vaker te bezoeken.
 • Strategisch geplaatste MobiliTree™ bloembakken tijdens evenementen verhogen de veiligheid en belevingswaarde van bezoekers.