• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

GreenCare™ - De helende werking van bomen en planten

Uit wereldwijd onderzoek blijkt groen een positief effect te hebben op het herstellend vermogen, de gemoedstoestand van patiënten en het algemene welbevinden van patiënten, medewerkers en bezoekers. Dit effect geldt ook voor leeromgevingen, zoals scholen
Toepassing
Groeiplaatscondities
Groeiwijze
Volwassen hoogte

GreenCare™ - De helende werking van bomen en planten

De helende werking van bomen en planten

De zorgkosten in Nederland blijven nog steeds stijgen, nu bijna 110 miljard euro en maar liefst 14% van ons bbp. De ziekenhuisopnamen blijven stijgen. Jaarlijks worden er zo’n 1,5 miljoen specialistische geestelijke behandeltrajecten uitgevoerd waarvan het grootste gedeelte van depressies afkomt en van stoornissen uit de kindertijd zoals ADHD en autisme. Meer dan 30% van het ziekteverzuim is zelfs stress gerelateerd. In Nederland lijdt een groeiend aantal mensen, zo’n 250 duizend, aan een vorm van dementie. Dementie is de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland (bron: CBS).

Voor wie?

Wat heeft dit nu met groen te maken horen wij u denken? Erg veel is inmiddels door talrijke

wetenschappelijke studies aangetoond. Met zeer positieve effecten voor verschillende doelgroepen:

 • Zorginstellingen
 • (Private) ziekenhuizen
 • Facilitaire zorgverleners
 • Woon- en zorgcorporaties
 • Overheden
 • Bewonersgroepen en VVE’s
 • Management van bedrijfs- en instellingsterreinen

Stijgende zorguitgaven in mld euro Nederland

Maar vooral verzorgend personeel, werknemers, patiëntenverenigingen en bezoekers van ziekenhuizen en verzorgingshuizen zien dat er iets moet gebeuren: de stijgende zorgkosten, het welzijn van de patiënten, de betonnen zorgfabrieken en de zorgduur van patiënten. Er is veel verbetering mogelijk.

En laten bomen en groen hier nu een ‘helende werking’ in hebben. Daarom kenmerkt M. van den Oever deze omgevingen met ‘Helend groen’, waarmee veel positief resultaat te behalen is.

Helend Groen feiten

Uit wereldwijd onderzoek blijkt groen een positief effect te hebben op het herstellend vermogen, de gemoedstoestand van patiënten en het algemene welbevinden van patiënten, medewerkers en bezoekers.

Enkele feiten uit deze onderzoeken (bron: WUR):

 • planten in de wachtruimte en uitzicht op groen verlagen de stressgevoelens bij patiënten
 • 15% minder migraine in een groene omgeving
 • 10% minder ADHD en 7% minder gezondheidsklachten bij kinderen in een groene omgeving
 • groene therapietuinen versnellen het herstel en nodigen uit tot (hersen-)activiteit
 • dementietuinen geven patiënten gezonde prikkels, herkenning en een beter gevoel

GreenCare™ oplossing

M. van den Oever herkent als Leefwereldverbeteraar deze resultaten als geen ander. Met een ervaring en historie van meer dan 200 jaar als natuurlijke boomkweker in vele Helend groen projecten, hebben we een uitgekiende groenoplossing geïntroduceerd: GreenCare™. Met GreenCare is een geselecteerd sortiment top bomen ontwikkeld, aangevuld met grote solitairheesters en overige planten. Deze maken het échte verschil in een alle relevante groenomgevingen en zetten onze missie als Leefwereldverbeteraar kracht bij.

 

De walnoot of okkernoot. Een GreenCare™ boom die niet mag ontbreken.

 

Om de GreenCare™ inrichting van de ruimte compleet te maken, hebben we met onze duurzame GreenLifeXL®-partners een aanvullend pakket samengesteld voor groeiplaatsverbetering, flora- en faunavoorzieningen, banken en plantenbakken zodat we een volledige oplossing samen kunnen realiseren.

GreenCare™ resultaten

 • 20% afname van de ligduur na een operatie van de patiënt
 • 30% minder gebruik van pijnstillers en beter gevoel van de patiënt
 • Patiënt en bezoek voelen zich ‘minder ziek’ in een groene omgeving

Hoe gaan we te werk?

We werken volgens de 4 stappen van ons Green Life™ Programma. Zo maken we de juiste keuzes zo vroeg mogelijk in het creatieve en ontwerp proces en brengen we onze diepe kennis van bomen, hun groeiwijze en leefwereldwaarde in:

 

De Ginkgo biloba geeft een unieke rustgevende uitstraling

 

1.  Ervaren (Visie & Inspiratie)

We brengen u nieuwe inzichten en inspiratie met voorbeelden en referenties.

2.  Adviseren (Advies & Creatie)

Samen met uw ontwerper, architect of stedenbouw- kundige laten we groen en grijs elkaar versterken, zo vroeg mogelijk in het ontwerp. We zetten hiertoe onze Green Life Scan (vooraf) en Green Life Second-opinion (bijsturend) in.

3.  Realiseren (Realisatie)

Wij nemen de verantwoording voor een perfecte en duurzame kwaliteitslevering van de geselecteerde bomen, planten en materialen ter plekke.

Samen met onze GreenLifeXL-partners of uw eigen vertrouwde partijen zoals groenaannemers en hoveniers zorgen we voor een juiste aanleg en perfecte groeistart van uw nieuwe GreenCare™ omgeving.

4.  Groeien (Beheer & Service)

We zorgen er altijd voor dat uw GreenCare™ groen omgeving efficiënt wordt onderhouden en geoptimaliseerd volgens het overeengekomen GreenCare™ Leefwereldplan.

 

Een zorgomgeving die optimaal vergroend is!