• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

GlowingTrees™ - Lichtgevende bomen door een speciale coating

Met de GlowingTrees™ oplossing ontstaat er een betoverende sfeer in het donker.
Toepassing
Groeiplaatscondities
Groeiwijze
Volwassen hoogte

GlowingTrees™ - Lichtgevende bomen door een speciale coating

Bomen en planten die oriëntatielicht geven in het donker

Hoe mooi kunnen bomen zijn als markante dragers van uw groenomgeving! Jammer dat deze groenpracht niet zichtbaar is in de duisternis. Ooit zal de natuur, met haar lichtgevende organismen, zoals het feeërieke vuurvliegje, ons helpen aan oriëntatielicht. Tot die tijd hebben we een natuurlijke coating met een biologisch pigment op de stammen ontwikkeld, die 100% milieu gecertificeerd en onschadelijk voor bomen en hun omgeving is.

Energiezuinige LED lampen en/of daglicht belichten de bomen waarna de bomen ’s nachts zelf subtiel licht geven. Enerzijds fungeren de bomen als functionele oriëntatiepunten in parken en fietspaden. Anderzijds kunnen voorbijgangers en wandelaars zich verwonderen over de schoonheid van de natuur.

Voor wie?

De GlowingTrees™ coating is voor vele toepassingen in te zetten. Parken of bedrijfspanden krijgen een opvallende en unieke, bijna betoverende uitstraling. Bovendien, lichtgevende bomen en planten zijn veel meer dan een bijzonderheid; ze brengen een subtiele en prettige gloed. Net genoeg om bijvoorbeeld de weg te vinden en ze verstoren de nachtrust in de natuur niet, zoals lantaarns wél doen. Het leuke extra speelelement van de coating is tevens, als je er met een zaklamp of lichtbron op schijnt, dat je tekeningen kunt maken en woorden kunt schrijven in het donker! Toepassingen zijn legio:

  • Parken
  • Bedrijfs- en binnentuinen
  • Markering van fietspaden
  • Parkeerplaats markering en verfraaiing
  • Accenten in tuinen
  • Speelplaatsverrijking o.a. wilgentenen / schuttingen
  • Verfraaien van vieringen zoals Kerstmis en Halloween

Recreatief en Levend Groen feiten

Parken en boomrijke pleinen vormen een trefpunt voor sport, spel en gezelligheid. Ze zijn goed voor het geestelijk welzijn van de stads- en dorpsbewoner. Maar met groen maak je ook herkenbare en veilige verkeersgeleiding mogelijk en wordt zo de verkeersveiligheid vergroot.

Enkele feiten uit deze onderzoeken (bron: WUR):

  • groen in parken levert vitamine G: kinderen en inwoners worden 30% actiever
  • goed verlichte parken worden ’s avonds veel meer gebruikt en zijn veiliger
  • de leefbaarheid en sociale cohesie versterken door de aanwezigheid van groen

GlowingTrees™ oplossing

M. van den Oever herkent als Leefwereldverbeteraar deze resultaten als geen ander. Met een ervaring en historie van meer dan 200 jaar als natuurlijke boomkweker in vele Recreatief Groen, Levend Groen, Infra Groen en Gastvrij Groen projecten, hebben we dit nieuwe innovatieve groen- concept beschikbaar gemaakt: GlowingTrees™. Op initiatief van Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN), Boomkwekerij M. van den Oever & Zonen en Spot On lichtontwerp is deze unieke GlowingTrees™ oplossing gerealiseerd en toegepast. De eerste een-en-twintig lichtgevende bomen staan in het Greennest Park Amsterdam.

Om de GlowingTrees™ inrichting van de ruimte compleet te maken, hebben we met onze duurzame GreenLifeXL®-partners een aanvullend pakket samengesteld voor groeiplaatsverbetering, flora- en faunavoorzieningen, banken en plantenbakken zodat we een volledige oplossing samen kunnen realiseren. De lichtactivatie gebeurt door LED-spots, waarvoor we eenvoudig met onze partners een totaaloplossing aanbieden.

Hoe gaan we te werk?

We werken volgens de 4 stappen van ons Green Life™ Programma. Zo maken we de juiste keuzes zo vroeg mogelijk in het creatieve en ontwerp proces en brengen we onze diepe kennis van bomen, hun groeiwijze en leefwereldwaarde in:

1. Ervaren (Visie & Inspiratie)
We brengen u nieuwe inzichten en inspiratie met voorbeelden en referenties.

2. Adviseren (Advies & Creatie)
Samen met uw ontwerper, architect of stedenbouw- kundige laten we groen en grijs elkaar versterken, zo vroeg mogelijk in het ontwerp. We zetten hiertoe onze Green Life Scan (vooraf) en Green Life Second-opinion (bijsturend) in.

3. Realiseren (Realisatie)
Wij nemen de verantwoording voor een perfecte en duurzame kwaliteitslevering van de geselecteerde bomen, planten en materialen ter plekke. Samen met onze GreenLifeXL-partners of uw eigen vertrouwde partijen zoals groenaannemers en hoveniers zorgen we voor een juiste aanleg en perfecte groeistart van uw nieuwe groen omgeving.

4. Groeien (Beheer & Service)
We zorgen er altijd voor dat uw groen omgeving efficiënt wordt onderhouden en geoptimaliseerd volgens het overeengekomen GlowingTrees™ Leefwereldplan.

GrowingTrees™ Ontwerp

In Amsterdam Zuidoost is het bijzondere Greennest Park geopend met het eerste mobiele voedselbos van Nederland, lichtgevende bomen en een kunstwerk van Teresa van Dongen dat het belang van groen voor vlinders, hommels en bijen onderstreept.

De gemeente Amsterdam heeft samen met Stichting SIGN, Van der Tol Groenvoorziening en Boomkwekerij M. van den Oever deze invulling georganiseerd om over een aantal jaren op deze locatie nog meer ‘nature based solutions’ met sierteelt en vernieuwende horecaconcepten te presenteren.

In het park staan o.a. 21 grote lichtgevende bomen, die de toekomst verbeelden waarin planten straatverlichting vervangen. Verder is er een mobiel voedselbos, dat verschillende lagen planten bevat: fruitbomen, struiken en laagblijvende planten zoals kruiptijm, aardbeien en verschil- lende soorten munt. Bezoekers die zelf heet water meenemen, kunnen zo hun eigen verse muntthee brouwen en genieten van de frambozen en de appels.