• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

EatMe™ Prikkel de zintuigen met eetbare beplanting

Hoe stimuleren we de zintuigen, zodat er meer vruchten en noten worden gegeten? Lees hierover meer in onze Eatme™ oplossing!
Toepassing
Groeiplaatscondities
Groeiwijze
Bloeikleur
Volwassen hoogte

EatMe™ Prikkel de zintuigen met eetbare beplanting

De juiste vitaminen voor lijf en geest

De laatste jaren wordt het belang van groen, gezond eten en bewegen steeds meer onderkend. We zitten te veel, eten te weinig fruit en groente en kinderen weten niet meer dat fruit aan een boom of plant groeit, maar denken dat fruit uit pakjes en potjes komt. Volgens cijfers van het GfK blijkt de aankoop van groenten en fruit in alle leeftijdsgroepen elk jaar nog steeds te dalen. Wanneer kinderen zelf fruit zien groeien, mogen plukken en er ook mee kunnen koken  of picknicken, blijkt er een omslag te ontstaan: in plaats van aversie ontstaat verwondering en interesse in de smaak. In dementietuinen ontstaat op dezelfde wijze een aangename en rustgevende zintuigelijke herkenning van vroeger.

Voor wie?

Hoe kunnen we vanuit de groene leefwereld nu zorgen dat er meer mensen in aanraking komen met fruit en zorgen dat de consumptie van fruit gaat stijgen? En dat kinderen er meer mee in aanraking komen en uitgedaagd worden om fruit lekker en cool te vinden. Veel doelgroepen kunnen een positieve bijdrage leveren om bovenstaande problemen en uitdagingen aan te pakken:

 • Overheden
 • Scholen, kinderdagverblijven
 • Bewonersgroepen en VVE’s
 • Horeca en restaurants
 • Camping- en recreatiebedrijven
 • Zorginstellingen
 • Woon- en zorgcorporaties

Vooral de bewoners, buurten, scholen en recreatiebedrijven kunnen die extra positieve bijdrage leveren om zo fruit een basisplek in de dagelijkse leefwereld van kinderen te geven. M. van den Oever vindt gezond leven en werken met de kracht van ‘Natuurlijke Groeikracht’™ belangrijk. Daarom geeft M. van den Oever in al zijn Green Life omgevingen de EatMe™ oplossing een plek.

Huishoudelijke aankopen van verse groenten en fruit.

EatMe™-feiten

Uit wereldwijd onderzoek blijkt dat bomen en groen in onze leefwerelden een positief effect hebben op het eten van groenten en fruit in het bijzonder. Enkele feiten uit deze onderzoeken (bron: WUR):

 • Moestuinieren op bijvoorbeeld het schoolplein leidt tot een groei van inname van groenten en fruit bij kinderen. Deze positieve effecten werken lang door.
 • Kinderen die kunnen spelen in een hoogwaardige buitenruimte met groen, fruitbomen en fruitheesters zijn meer buiten en hebben minder last van overgewicht.
 • De positieve effecten werken ook door bij ouders.
 • Moestuinparkjes, stadslandbouwgebieden, plukweides en -routes en fruitdagen zorgen voor meer beweging en inname van groenten en fruit.
 • Restaurants met eigen moestuinen en productie worden maar liefst 75% beter gewaardeerd.
 • Fruit en groen bevordert de verblijfsduur in parken en de sociale samenhang in wijken.

Cijfers GfK, in opdracht van Productschap Tuinbouw, 2012

EatMe™ oplossing

M. van den Oever herkent als Leefwereldverbeteraar deze opbrengsten voor geest en lijf van fruit inclusief noten als geen ander. Met een ervaring en historie van meer dan 200 jaar als natuurlijke boomkweker in vele Leefwereldprojecten, hebben we een unieke groenoplossing beschikbaar gemaakt: EatMe™. Met EatMe™ is een geselecteerd sortiment top bomen ontwikkeld die met recht ‘vitaminenbommen voor lijf en geest’ genoemd kunnen worden, aangevuld met grote solitairheesters en overige planten. Ze maken het échte verschil in alle relevante groenomgevingen en zetten onze missie als Leefwereldverbeteraar kracht bij.

EatMe™ resultaten

 • 20% betere schoolprestaties wanneer de buitenomgeving wordt vergroend met o.a. fruitbomen.
 • Kinderen die leven in een uitdagende, eet- bare buitenruimte zijn vitaler en gezonder.
 • Geplante fruitbomen zorgen voor een aangename temperatuurverlaging tot wel 10 °C.

 

Hoe gaan we te werk?

We werken volgens de 4 stappen van ons Green Life™ Programma. Zo maken we de juiste keuzes zo vroeg mogelijk in het creatieve en ontwerp proces en brengen we onze diepe kennis van bomen, hun groeiwijze en leefwereldwaarde in:

1. Ervaren (Visie & Inspiratie)
We brengen u nieuwe inzichten en inspiratie met voorbeelden en referenties.

2. Adviseren (Advies & Creatie)
Samen met uw ontwerper, architect of stedenbouwkundige laten we groen en grijs elkaar versterken, zo vroeg mogelijk in het ontwerp. We zetten hiertoe onze Green Life Scan (vooraf) en Green Life Second-opinion (bijsturend) in.

3. Realiseren (Realisatie)
Wij nemen de verantwoording voor een perfecte en duurzame kwaliteitslevering van de geselecteerde bomen, planten en materialen ter plekke. Samen met onze GreenLifeXL-partners partners of uw eigen vertrouwde partijen zoals zoals groenaannemers en hoveniers zorgen we voor een juiste aanleg en perfecte groeistart van uw nieuwe EatMe™ omgeving.

4. Groeien (Beheer & Service)
We zorgen er altijd voor dat uw EatMe™ groen omgeving efficiënt wordt onderhouden en geopti- maliseerd volgens het overeengekomen EatMe™ Leefwereldplan.

EatMe™ Ontwerp

In een goed ontworpen EatMe™ omgeving voelen mensen en kinderen zich thuis, bewegen meer en maken meer contact met elkaar. Spelenderwijs ontdekken ze hoe het groeit, wat lekker is en hoe je dit kunt onderhouden. EatMe™ parkjes zijn kleine groenelementen in de wijken met EatMe™ fruitbomen waar kinderen en bewoners samen fruit plukken, een praatje maken en na het werk in de plukweide op natuurlijke bankjes of zelfs hangmatten genieten van dit lekkere vers geplukte fruit. Maar ook pergola’s volhangen met druiven of hazelaars waar je rustig een boek kunt lezen of met een groepje gelijkgestemden in een ‘afgeschermd wereldje’ kunt kletsen en af en toe een druifje of hazelnoot eet.

Ook op campings, recreatieparken en in de horeca zorgen EatMe™ ontwerpen voor extra beleving en functionele afscherming in de vorm van plukhagen en plukeilanden. Het is gewoon puur genieten van een vers geplukte peertje of emmertje kersen.

Het ontwerp biedt volop prikkels voor al onze zintuigen; geurend groen, kleurrijke, vruchthoudende bomen en planten, kabbelend water en veel natuurlijke materialen die het milieu niet belasten.