• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

BeeTrees™ - Zonder bijen en insecten geen leefwereld

Met onze BeeTree™ oplossing denken wij mee bij de keuze voor bomen die de biodiversiteit vergroten.
Toepassing
Groeiplaatscondities
Groeiwijze
Bloeikleur
Volwassen hoogte

BeeTrees™ - Zonder bijen en insecten geen leefwereld

Zonder bijen en insecten geen leefwereld

Bijen en andere bestuivers zorgen voor bestuiving van 70% van de gewassen op de wereld. Zonder de bij drink jij geen koffie en eet je ook geen appels of aardbeien meer. Van de 338 in Nederland aangetroffen soorten staan er 188 (56%) op de zogenaamde rode lijst. Elk jaar is het sterftecijfer onder de bijen tussen de 20-30%, terwijl 10% een normale sterfte is. Wetenschappers over de hele wereld zijn verontrust over de hoge sterftecijfers en doen onderzoek naar de mogelijke oorzaken. Men raakt er steeds meer van overtuigd dat de sterfte wordt veroorzaakt door een combinatie van oorzaken (bron: Greenpeace en WUR).

Oorzaken bijensterfte

Er worden 4 oorzaken genoemd die verantwoordelijk zijn voor de afname van de bijen:

 • Gewasbescherming; o.a. het gebruik van pesticiden die gebaseerd zijn op nicotine
 • Voedselgebrek door minder bloeiende planten en door stuifmeel monoculturen
 • Ziekten o.a besmetting door de Varroa-mijt
 • Klimaatverandering

De gemiddelde sterfte van bijenvolken in Nederland

Gevolg van uitsterven van bijen

Mocht de bij uitsterven dan gaat 10% van onze wereldvoedselproductie verloren. Op Nederlandse schaal gaat het om een economische waarde van minimaal 700 miljoen euro in de fruit- en groenteteelt. Bovendien zal de variatie in het aanbod sterk verschralen daarbij zou een algemeen tekort aan vitaminen en mineralen ontstaan. Albert Einstein concludeerde zelfs dat de mens binnen 4 jaar zou uitsterven als er geen bijen meer zijn.

Voor wie?

Wie doet er wat aan waar kunnen we het doen en wat kunnen we er aan doen horen wij u denken? Iedereen kan er iets aan doen denk aan:

 • Overheden (in stedelijke en berm beplanting)
 • Particulieren (meer aanplant in tuinen)
 • Waterschappen (variatie in beplanting)
 • Recreatieschappen en ondernemers (plaatsen van bijenkast en insecten hotels)

BeeTrees™ oplossing

M. van den Oever herkent als Leefwereldverbeteraar deze opbrengsten als geen ander. Met een ervaring en historie van meer dan 200 jaar als natuurlijke boomkweker in vele groenprojecten, hebben we een uitgebreide groenoplossing beschikbaar gemaakt: BeeTrees™. Met BeeTrees™ heeft u een geselecteerd sortiment bomen, aangevuld met grote solitairheesters en overige planten tot uw beschikking. Maar ook advies en levering van bijen- en insectenkasten die het échte verschil maken in een bijenrijke groenomgeving en die onze missie als Leefwereldverbeteraar kracht bijzetten, zodat we een volledige oplossing samen kunnen realiseren.

 

BeeTrees™ oplossing

 

Samenwerking

Binnen de organisatie van M.van den Oever hebben we een echte bijenspecialist. Met een ruime 35 jaar ervaring als imker heeft hij veel drachtplanten tuinen/projecten mogen uitvoeren. Bovendien werkt M. van den Oever nauw samen met verschillende bijenhoudersverenigingen om bestuiving en biodiversiteit te bevorderen. In de kwekerij staan naast bijenkasten ook verschillende insectenhotels, welke bijen onze befaamde ‘Natuurlijke Groeikracht™’ honing produceren.

BeeTrees™ resultaten

 • 30% meer beleving voor gebruiker
 • Gevarieerde beplanting met meer kleur, geur en smaak
 • Toename van biodiversiteit; minder ziekten
 • Toename van eetbaar voedsel voor mens en dier
 • Gevarieerder voedsel voor mens en dier; meer vitaminen en mineralen

 

De Koelreuteria paniculata is een echte BeeTree™

 

Hoe gaan we te werk?

We werken volgens de 4 stappen van ons Green Life™ Programma. Zo maken we de juiste keuzes zo vroeg mogelijk in het creatieve en ontwerp proces en brengen we onze diepe kennis van bomen, hun groeiwijze en leefwereldwaarde in:

1.  Ervaren (Visie & Inspiratie)

We brengen u nieuwe inzichten en inspiratie met voorbeelden en referenties.

2.  Adviseren (Advies & Creatie)

Samen met uw ontwerper, architect of stedenbouw- kundige laten we groen en grijs elkaar versterken, zo vroeg mogelijk in het ontwerp. We zetten hiertoe onze Green Life Scan (vooraf) en Green Life Second-opinion (bijsturend) in.

3.  Realiseren (Realisatie)

Wij nemen de verantwoording voor een perfecte en duurzame kwaliteitslevering van de geselecteerde bomen, planten en materialen ter plekke.

Samen met onze GreenLifeXL-partners of uw eigen vertrouwde partijen zoals groenaannemers en/of imkers zorgen we voor een juiste aanleg en perfecte groeistart van uw nieuwe BeeTrees™ omgeving.

4.  Groeien (Beheer & Service)

We zorgen er altijd voor dat uw BeeTree™ groen omgeving efficiënt wordt onderhouden en geoptimaliseerd volgens het overeengekomen BeeTrees™ Leefwereldplan.

 

Koelreuteria paniculata, de gele zeepboom zeer geliefd door bijen.

 

BeeTrees™ Ontwerp

In een goed ontworpen BeeTrees™ tuin is er mens een harmonie van kleur, geur en leven voor en dier. De beleving zal toenemen door gevarieerde beplanting van bomen, heesters en planten maar ook door de aanwezigheid van bijen, vlinders en vogels. Door het toepassen van vogelkastjes en insectenhotels of het zelf houden van bijen voelen de mensen zich meer verbonden met de natuur. Tevens is de educatieve waarde steeds meer van belang in deze omgeving.