• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Lumido waterhuishouding verbetering

1 / 3
Lumido is een waterbindende korrel (op 100% biologische basis) die door de grond gemengd wordt bij aanplant van bomen, heesters, bosplantsoen, vaste en perkplanten en bloembakken. Lumido neemt een deel van het overtollige water en voedingstoffen op en gee...
Lees meer
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Greenguard Lumido waterhuishouding verbetering

Lumido is een waterbindende korrel (op 100% biologische basis) die door de grond gemengd wordt bij aanplant van bomen, heesters, bosplantsoen, vaste en perkplanten en bloembakken. Lumido neemt een deel van het overtollige water en voedingstoffen op en geeft dit bij droogte weer vrij. Het vochtgehalte in de bodem blijft daardoor stabieler.
De termijn tussen de watergiften kan hiermee verlengd worden en de kans op uitval wordt hierdoor tot bijna nul procent gereduceerd. Lumido heeft een gunstig effect op het zuurstofgehalte in de bodem, doordat de gel krimpt en uitzet blijft de bodem luchtig.

Toediening
Tijdens aanplant bomen en solitairs rondom de kluit strooien, bij overig door de grond frezen of spitten.

Dosering
Bij aanplant (bomen, solitairen en bloembakken): 200 gram per 1 m3
Bij grondbewerking (heesters, bosplantsoen, vaste en perkplanten): 1 kg per 10 m2 (bewerkingsdiepte 10 cm) 1 kg per 5 m2 (bewerkingsdiepte 20 cm)

Werking
De werking is  voor +/- 4 á 5 jaar, daarna lost Lumido langzaam in de bodem op.                   

Lumido is verkrijgbaar in verschillende verpakkingshoeveelheden.

Advies


GreenlifeXL.com van Boomkwekerij M. van den Oever is de online leverancier van allerlei soorten duurzaam gekweekte bomen, struiken, vaste beplanting en aanverwante benodigdheden voor professionele openbare en private marktpartijen. Hier kunt u terecht voor informatie, beplantingsadvies, offerteaanvragen en levering van de juiste plant voor uw project. Onze producten zijn van hoge kwaliteit. Iedere boom heeft echter wel zijn eigen voorkeuren. Dit kan gaan over de juiste grondsoort, grondwaterstand of de mate van licht. Heeft u vragen over de producten, onze werkwijze of een van onze leefwerelden? Neem contact met ons op. Een van onze adviseurs staat u graag te woord.

[powr-form-builder id="7a6f5238_1583942027"]