• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Feromoonval Eikenprocessierupsvlinder

1 / 1
--,--
(--,-- Incl. btw)
Stukprijs: €--,-- /
Bescherm uw eiken en de omwonenden tegen verspreiding van de processierups. Biologische bestrijding tegen de Eikenprocessierups. Bestel snel bij GreenlifeXL.com
Lees meer
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Greenguard Feromoonval Eikenprocessierupsvlinder

Bescherm uw eiken en de omwonenden tegen verspreiding van de processierups

De zomers worden warmer en droger en dit draagt bij aan een extreme vermeerdering van de eiken processierups.
Om ervoor te zorgen dat de processierups de komende jaren minder voor problemen zorgt kunt u bij ons de feromoonval bestellen. Dit hulpmiddel gaat verspreiding tegen doordat de lokstof (feromoon) mannetjesmotten in de val lokken. 

Toediening

De mannetjes nachtvlinder vliegt in de zomer uit en hierdoor vergroot het gebied van de eiken processierups in een rap tempo.
De tijd dat de volwassen nachtvlinder zich ontpopt is vanaf midden/eind juli en vliegt tot eind augustus met een piek in augustus. Het feromoon werkt ongeveer 6 weken.  De beste tijd om de val dus op te hangen is dan ook van half juli tot eind augustus (vliegtijd van deze nachtvlinder).

Gebruik

Afhankelijk van het kroonvolume van de boom worden er 1 of maximaal 2 vallen geplaatst. Bij een volwassen boom met een kruin van 8-12 meter volstaat 1 feromoonval. Hang de feromoonkast onderaan in de boom. Na 6 weken is het feromoon uitgewerkt en dan dient u de lokstof te vervangen. De feromoonval is herbruikbaar, alleen de lokstof moet vervangen worden. Voor een maximaal resultaat zal 1e toediening rond half juli zijn en 2e half/eind augustus.
NB De pot met zeepsop is doorzichtig: controleer dit regelmatig en vervang het zeepsop bij massale vangst.

Advies


GreenlifeXL.com van Boomkwekerij M. van den Oever is de online leverancier van allerlei soorten duurzaam gekweekte bomen, struiken, vaste beplanting en aanverwante benodigdheden voor professionele openbare en private marktpartijen. Hier kunt u terecht voor informatie, beplantingsadvies, offerteaanvragen en levering van de juiste plant voor uw project. Onze producten zijn van hoge kwaliteit. Iedere boom heeft echter wel zijn eigen voorkeuren. Dit kan gaan over de juiste grondsoort, grondwaterstand of de mate van licht. Heeft u vragen over de producten, onze werkwijze of een van onze leefwerelden? Neem contact met ons op. Een van onze adviseurs staat u graag te woord.

[powr-form-builder id="7a6f5238_1583942027"]
Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen