• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Feromoon Eikenprocessierupsvlinder

1 / 2
Feromoon (lokstof) voor de trechterval om eikenprocessievlinders te monitoren en weg te vangen op een biologische manier. Bestel snel bij GreenlifeXL.com
Lees meer
Feromoon Eikenprocessierupsvlinder

Wat is Feromoon?

Feromoon is een signaalstof die wordt gebruikt om individuen van dezelfde soort te lokken en daardoor het gedrag te beinvloeden. Feromonen zijn soortspecifiek. De werking is afhankelijk van de samenstelling, concentratie en het klimaat. 

In combinatie met de eikenprocessievlinderval is het mogelijk om een plaag of nest te beïnvloeden en op te sporen. Daardoor kan een goede inschatting van de populatie gemaakt worden. Bij gebruik van de transparante val minimaliseert u de bijvangst van andere vlindersoorten, dus dat is nog milieuvriendelijker!

Toepassing

  • Vul de transparante pot van de trechterval met circa 3 cm water met zeep, zodat de motten direct verdrinken.
  • Hang de val op
  • Plaats de feromooncapsule in het feromoonmandje en doe de dop erop. Zet het geheel terug in de deksel. Let op: niet met blote handen aanraken. Het liefst vanuit het zakje in de houder laten vallen. Gebruik altijd handschoenen! Anders gaat een deel van de feromonen al verloren als u deze onverhoopt toch aanraakt met uw handen.
  • Reinig de val voor plaatsing van een nieuw feromoon.

Voor wie?


Deze webshop van Boomkwekerij M. van den Oever is speciaal voor de groenprofessional. Staat het product dat je zoekt er niet bij, vul dan het offerteformulier in en je krijgt van ons een reactie. Ook als particulier ben je bij ons welkom. Heb je vragen? Vul dan ook het offerteformulier in.

[powr-form-builder id="7a6f5238_1583942027"]