• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Crataegus Monogyna - Meidoorn

In de loop van de lente, gedurende de maanden april en mei zie je na de bloei van de meidoorn, die meestal in maart en begin april in de struwelen bloeit weer een struik bloeien met prachtige witte bloemen. Het is de Eenstijlige meidoorn, Crataegus monogy...
Lees meer
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Crataegus Monogyna - Meidoorn

In de loop van de lente, gedurende de maanden april en mei zie je na de bloei van de meidoorn, die meestal in maart en begin april in de struwelen bloeit weer een struik bloeien met prachtige witte bloemen. Het is de Eenstijlige meidoorn, Crataegus monogyna, die net als de Sleedoorn tot de Rozenfamilie behoort.
De bladeren zijn veerdelig ingesneden en je vindt ook doorns aan de struiken. In vroeger dagen was de Meidoorn een van de struiken die gebruikt werden om weiden en graslanden te omheinen. In dergelijke landschapselementen kun je soms gesnoeide Meidoorns vinden met erg dikke stammen die honderden jaren oud kunnen zijn. de meidoorn is een goede soort voor vogels en andere dieren die vinden beschutting in tussen en onder de takken. 

Voor wie?


Deze webshop van Boomkwekerij M. van den Oever is speciaal voor de groenprofessional. Staat het product dat je zoekt er niet bij, vul dan het offerteformulier in en je krijgt van ons een reactie. Ben je consument? Vul je wensen in op het offerteformulier.

[powr-form-builder id="7a6f5238_1583942027"]
Specificaties
Leverperiode: okt - apr
Huidige ca. hoogte: variabel
Volwassen ca. hoogte: 2,5m
Volwassen ca. breedte: variabel
Toepassing: haag ,struik, afscheiding
Groeiplaatscondities: zon, half zon ,licht schaduw
Groeiwijze: opgaand, beveerd
Bladkleur: heldergroen
Herfstverkleuring: n.v.t
Vruchten: n.v.t
Bloeikleur: witte bloemen in zuilen
Bloeiperiode: n.v.t
Schors en takken: bruin/grijs
Winterhardheid: ja
XLgroenwaarde: greencare
Oorsprong:
Synoniem: