• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Corylus Avellana - Hazelaar

In onze bossen, bosranden, struwelen en hagen is een van de opvallende struiken de Hazelaar, Corylus avellana. De struik valt in de winter al op door de bloeiende katjes. Het is de eerste plantensoort uit onze wilde flora die in het jaar begint te bloeien...
Lees meer
Corylus Avellana - Hazelaar

In onze bossen, bosranden, struwelen en hagen is een van de opvallende struiken de Hazelaar, Corylus avellana. De struik valt in de winter al op door de bloeiende katjes. Het is de eerste plantensoort uit onze wilde flora die in het jaar begint te bloeien.

Soms bloeit de hazelaar al voor de jaarwisseling. De eironde bladeren die in een spitse punt eindigen en een gezaagde bladrand hebben, komen pas na de bloei aan de heester. De hazelnoten worden niet alleen door mensen gegeten, maar vormen een belangrijke voedselbron in de winter voor veel dieren. Deze inheemse soort kan heel goed als mooie haag worden gebruikt. 

Voor wie?


Deze webshop van Boomkwekerij M. van den Oever is speciaal voor de groenprofessional. Staat het product dat je zoekt er niet bij, vul dan het offerteformulier in en je krijgt van ons een reactie. Ook als particulier ben je bij ons welkom. Heb je vragen? Vul dan ook het offerteformulier in.

[powr-form-builder id="7a6f5238_1583942027"]
Specificaties
Leverperiode: okt - apr
Huidige ca. hoogte: variabel
Volwassen ca. hoogte: 4 - 5 m /
Volwassen ca. breedte: 3m
Toepassing: haag ,struik, afscheiding
Groeiplaatscondities: zon, half zon ,licht schaduw
Groeiwijze: opgaand, beveerd breed groeiende plant
Bladkleur: heldergroen
Herfstverkleuring: n.v.t
Vruchten: hazelnoten
Bloeikleur: n.v.t
Bloeiperiode: n.v.t
Schors en takken: bruin/groen
Winterhardheid: ja
XLgroenwaarde: eatme
Oorsprong:
Synoniem: