• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Corylus Avellana - Hazelaar

n onze bossen, bosranden, struwelen en hagen is een van de opvallende struiken de Hazelaar, Corylus avellana. De struik valt in de winter al op door de bloeiende katjes. Het is de eerste plantensoort uit onze wilde flora die in het jaar begint te bloeien....
Lees meer
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Corylus Avellana - Hazelaar

In onze bossen, bosranden, struwelen en hagen is een van de opvallende struiken de Hazelaar, Corylus avellana. De struik valt in de winter al op door de bloeiende katjes. Het is de eerste plantensoort uit onze wilde flora die in het jaar begint te bloeien.
Soms zelfs al voor de jaarwisseling. De eironde bladeren die in een spitse punt eindigen en een gezaagde bladrand hebben, komen pas na de bloei tot uitbotten. De hazelnoten worden niet alleen door mensen gegeten, maar vormen een belangrijke voedselbron in de winter voor een aantal soorten dieren. Deze inheemse soort kan heel goed als mooie haag worden gebruikt. Zeker ook omdat ze vroeg bloeit en met zijn noten een waarde vermeerdering voor mens en milieu.

Voor wie?


Deze webshop van Boomkwekerij M. van den Oever is speciaal voor de groenprofessional. Staat het product dat je zoekt er niet bij, vul dan het offerteformulier in en je krijgt van ons een reactie. Ben je consument? Vul je wensen in op het offerteformulier.

[powr-form-builder id="7a6f5238_1583942027"]
Specificaties
Leverperiode: okt - apr
Huidige ca. hoogte: variabel
Volwassen ca. hoogte: 4 - 5 m /
Volwassen ca. breedte: 3m
Toepassing: haag ,struik, afscheiding
Groeiplaatscondities: zon, half zon ,licht schaduw
Groeiwijze: opgaand, beveerd breed groeiende plant
Bladkleur: heldergroen
Herfstverkleuring: n.v.t
Vruchten: hazelnoten
Bloeikleur: n.v.t
Bloeiperiode: n.v.t
Schors en takken: bruin/groen
Winterhardheid: ja
XLgroenwaarde: eatme
Oorsprong:
Synoniem: